Minden énem kibontakozása

mosolyogj blog :) néha boldog, néha kevésbé felemelő témákkal, de mind én vagyok, az én racionalitásommal!

Indafotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatók

Címkék

bécs (3) gandhi (1) szokások (1)

Választás

2010.11.08. 19:19 cherryblossom

Van egy imádság arra, hogy Isten adjon erőt azoknak, akik olyan helyzetbe kerülnek, amit nem akarnak elfogadni. Az ima ereje az emberi természet mélységes ismeretéből fakad; mert olyan sokan gyakran olyan hevesen gyűlöljük a kártyát, amit az élet osztott nekünk; mert sokan gyávák vagyunk, és félünk kiállni az igazunkért; mert sokan átadjuk magunkat a kétségbeesésnek, ha lehetetlen választás elé kerülünk.

A jó hír azoknak, akik elmondják ezt a fohászt, az, hogy Isten meghallgat, és felel imáinkra, a rossz hír azonban az, hogy előfordul, hogy a válasza: "nem".

És mit lehet tenni, ha rossz dolgok között kell választanunk? Na ez a nem könnyű...

-Van ugye egyszer a bölcs elmélet, hogy ha nem tudsz választani két dolog között, válassz egy harmadikat (ez pasiknál tökéletesen igaz is) de mi van akkor, ha egyszerűen nincs "épeszű" harmadik?

-Meg van az, hogy mindegy hogy mit választunk, mert a sorsunkat nem tudjuk befolyásolni. Oké, de mi van ha mást akarunk?

-Meg van az álokoskodós, prédikálós, hogy "Az életben mindig van két választási lehetőséged: az egyik, hogy úgy döntesz, élvezed az éppen aktuális eseményt, és tanulsz belőle - még ha nem is olyan dolog, amit szeretsz. A másik lehetőség bla bla bla" Na aki ezt mondta még nem volt szar helyzetben.

De tényleg: mit tehetünk? Ha a szivünk és a józan eszünk kétfelé húz? HA mindkét döntésért nagy áldozatzokat kell hoznunk? Akkor melyiket válasszuk? Nyilván a kisebb rosszat. De mit tegyünk, ha a kisebb rossz is nagy rossz? Ha mindkettő kitör belőlünk egy darabot? Ha a boldogságunkat befolyásoló kevés dolog közül kettő között kell választani?  Amikor Isten nemet mond... És megszakad a szivünk, de választani kell...

A bejegyzés trackback címe:

https://gabisarok.blog.hu/api/trackback/id/tr732434371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása